Články a rozhovory

Tobiáš Handík Cetno 2024

Pohár České republiky pokračoval v Libři

16. 6. 2024

Dvěma závody pokračoval o uplynulém víkendu Pohár České republiky. Dějištěm jeho čtvrtého i pátého kola byla středočeská Libeř.

V Libři se tradičně jezdí na dvou různých tratích. Jezdci si tak mohli vyzkoušet každý den jiné podmínky. Sobotní závod kategorie M1 ovládli jezdci Mladé Boleslavi. Zvítězil Adam Melša před Veronikou Červenou a Tobiášem Handíkem, pro něhož to byly letošní první stupně vítězů. |I ve dvojkách se dařilo závodníkům z města automobilů. Mezi vítězného Adama Mičíka a třetího Jana Jagrika se vklínila litoměřická Karolína Novotná. Její bratr Petr vyhrál kategorii M3. Druhé místo získal v domácích barvách závodící Matyáš Zvířecí a třetí pozice patří Tomáši Bohačíkovi z Hluboček.

Kategorie M4 se stala kořistí moravských závodníků. Vítězství si na jih Moravy odváží František Blažíček a druhé místo Michaela Kučerová. Třetí místo v sobotu slavil domácí Adam Zvířecí. Pro změnu na severní Moravu veze v nejstarší kategorii první místo Stanislav Syrový. Ten pětky ovládl před Středočechy Petrem Zvířecím a Petrem Melšou.

Přestože se v neděli závod konal na jiné trati, ve třech nejmladších kategoriích bylo obsazení stupňů vítězů stejné jako v sobotu. Jen pořadí se měnila. Mezi nejmladšími tentokrát zvítězila Veronika Červená před Adamem Melšou a Tobiášem Handíkem. V kategorii M2 si pořadí prohodili vítězná Karolína Novotná a druhý Adam Mičík. Třetí místo zopakoval Jan Jagrik. Trojky ovládl opět Petr Novotný. Tentokrát druhý skončil Tomáš Bohačík a třetí Matyáš Zvířecí.

Úspěšný víkend má za sebou František Blažíček, když zopakoval vítězství i druhý závodní den. Na druhém a třetím místě se již obsazení měnila. Uspěli domácí závodníci Tomáš Dvořáček a ve svém prvním letošním startu Jindřich Kalousek. Prvního letošního vítězství se dočkal úřadující šampion kategorie M5 Lukáš Hynek z albrechtického týmu o sedm setin sekundy na součtu dvou jízd před Petrem Zvířecím. Povedený víkend severomoravského klubu potvrdil třetím místem Stanislav Syrový.

Kolotoč minikárových závodů se teď bude točit velmi rychle. Už příští týden čeká jezdce další pohárový dvojzávod. Tentokrát v Litoměřicích. Na něj pak naváže víkend v Těrlicku s vrcholem v podobě druhého kola Mistrovství České republiky.

Foto na pozadí: Michal Šimůnek