Články a rozhovory

Kryštof Cepák Olsany 2024

Další pohárový víkend za námi. Kryštof Cepák vybojoval své první vítězství

23. 6. 2024

Dvěma závody pokračoval Pohár České republiky. Na trati v Hlinné u Litoměřic vybojovalo svá první letošní vítězství hned několik jezdců. V případě mladého Kryštofa Cepáka se jednalo dokonce o jeho první vítězství v životě.

Českokrumlovský jezdec, syn slavných rodičů, pětinásobného mistra České republiky Davida a čtyřnásobné šampionky Kateřiny, ovládl sobotní klání. V závodě, ve kterém se shazovalo hodně bójek, za ním v kategorii M1 skončili mladoboleslavský Adam Melša a domácí Josef Pařízek. Ve dvojkách zvítězil Jan Melša z východočeského Racing Art Teamu Peklo. Druhé místo vybojovala další zástupkyně pořádajícího klubu Karolína Novotná. Třetí dojel další závodník z Mladé Boleslavi Jan Jagrik. Úspěšnou sobotu pro domácí barvy potvrdil také Petr Novotný v kategorii M3, pro něhož se jednalo o čtvrté vítězství v řadě. Do svého letošního prvního závodu nastoupil Tomáš Starý z Mladé Boleslavi a vybojoval druhé místo před klubovou kolegyní Kristýnou Podlipskou.

Vítězové dvou nejstarších kategorií si v sobotu také dojeli pro svá letošní první výhry. Ve čtyřkách se to podařilo Tomáši Dvořáčkovi z Libře, když porazil druhého Jihomoravana Františka Blažíčka a třetího svého klubového kolegu Jindřicha Kalouska. Mezi dospělými zvítězil legendární Zbyněk Švajda z Mimoně. Dominanci severočeské oblasti potvrdili druhý Radek Černý z Doks a třetí Martin Pařízek z Litoměřic.

Nedělní závod v nejmladší kategorii vyhrála vítězka z nedělní Libře Veronika Červená závodící za Mladou Boleslav. Druhá i třetí pozice se oproti sobotě nezměnily. Obsadili je Adam Melša a Josef Pařízek. Kategorii M2 při absenci Jana Melši ovládla Karolína Novotná před Janem Jagrikem a Stanislavem Červeným. Úspěšný víkend má za sebou Tomáš Starý. Nedělní závod kategorie M3 vyhrál. Za ním skončil jeho parťák Tomáš Čapek a Matyáš Zvířecí z Libře.

Pozice si oproti sobotě prohodili František Blažíček a Tomáš Dvořáček v kategorii M4. Na stupních vítězů je tentokrát doplnila mladoboleslavská Petra Stará. V nejstarší kategorii zvítězil Petr Šrámek závodící za Racing Art Team Peklo. Druhý skončil Petr Melša z Mladé Boleslavi a třetí Petr Zvířecí reprezentující Libeř.

Pohár české republiky bude pokračovat již příští neděli v Těrlicku. Závodu však bude předcházet sobotní Mistrovství České republiky.

Foto na pozadí: Michal Šimůnek