Články a rozhovory

Tomáš Bodinek Ústí 2024

Sezona 2024 skončila

26. 9. 2024

Dvěma závody v Nemili byla o víkendu zakončena letošní minikárová sezona. Definitivně se rozhodlo o mistrech republiky i držitelích českého poháru.

Shodou okolností jsou jména všech vítězů v obou soutěžích totožná. Nejlepšími závodníky v jednotlivých kategoriích jsou Adam Melša, Karolína Novotná, její bratr Petr, František Blažíček a Tomáš Bodinek. V kategorii M1 byl úspěšný i Josef Pařízek, když v mistrovství obsadil druhé a v poháru třetí místo. V téže soutěži skončila druhá Veronika Červená. Třetí místo v šampionátu vybojoval Tobiáš Handík.

V kategorii M2 skončil za Karolínou Novotnou v obou soutěžích Adam Mičík. Třetí pohárové místo bere Jan Jagrik, mistrovské Jan Melša. V M3 je obsazení stupňů vítězů personálně stejné. Tomáš Čapek s Matyášem Zvířecím mají každý po jednom druhém a třetím místě. V kategorii M4 si druhé místo v poháru vybojoval Tomáš Dvořáček. Za ním skončil Jan Jůda. Ten se stal zároveň vicemistrem. Třetí v českém šampionátu je Anežka Slavíková.

Nejstarší kategorii famózně ovládl Tomáš Bodinek. Stal se tak po šestnácti letech prvním mistrem kategorie M5, kterému ještě nebylo třicet let. Za ním skončil rekordman v počtu mistrovských titulů Lukáš Hynek. Třetí pak Petr Zvířecí. Oba jezdci si v Poháru České republiky počadí prohodili. V českém mistrovství se bojovalo také v soutěži oblastních družstev. To ovládly střední Čechy před Čechy severními a jižní Moravou.

Sezona 2024 je tedy minulostí. Nejlepší závodníci budou oceněni na slavnostním vyhlášení, které proběhne 23. listopadu v Praze.

Foto na pozadí: Michal Šimůnek