Články a rozhovory

Radek Černý Cetno 2024

Vrací se Mistrovství České republiky. Pojede se o víkendu v Těrlicku.

28. 6. 2024

Šest týdnů po závodě v Mladé Boleslavi bude již zítra pokračovat druhým kolem Mistrovství České republiky. Minikáristé se tentokrát přesouvají do Slezska. Dějištěm závodu bude Těrlicko.

V polovině května se v Dolním Cetně jelo úvodní dějství českého šampionátu, které přineslo některé překvapivé výsledky. Za pozornost zcela určitě stojí nejmladší a nejstarší věkové kategorie. V M1 zvítězil na středočeské trati Jiří Vavruška z Litoměřic, v pětkách pak další Severočech Radek Černý z Doks. Ani jednomu z nich se v letošní sezoně nepodařilo ovládnout některý z pohárových závodů, do mistrovství ovšem vstoupili skvěle. Nutno podotknout, že Černý je čtyřnásobným šampionem. Na jeho tituly ale vzpomenou už jen opravdoví pamětníci. První z nich získal v roce 1987 a zatím poslední v roce 1996.

Dalším závodníkem, který vévodí pořadí mistrovství, ale v českém poháru zatím nezvítězil je velešínský Jan Jůda v kategorii M4. Tomu se ovšem podařilo vyhrát úvodní závod Evropského poháru v Olšanech. O něco méně překvapivý je lídr kategorie M2, mladoboleslavský Adam Mičík. V popředí výsledků se drží dlouhodobě a má na kontě rovněž jedno vítězství v Poháru České republiky.

Jediným jezdcem, který v tuto chvíli vede pořadí obou národních seriálů, je Petr Novotný v kategorii M3. Litoměřického jezdce můžeme směle považovat za suveréna letošní sezony. K výhře v úvodu Mistrovství České republiky přidal zatím pět vítězství a jedno druhé místo v českém poháru. Zdali bude v nastaveném trendu a pokračovat a zdali na trochu překvapivé vítěze z prvního mistrovského závodu v ostatních kategoriích zaútočí největší favorité, se dozvíme již zítra v Těrlicku. Na sobotní závod bude na stejné trati navazovat nedělní osmé kolo Poháru České republiky.

Foto na pozadí: Michal Šimůnek